De Voorbereiding:

In januari 2016 hebben we besloten om de reis naar Marokko te gaan maken.
Dit was het plan voor twee jaar geleden. Veel werk was hiervoor al gedaan. Nu verder met uitzoeken van wat we graag wilden zien en te bezien hoe dit in de route was in te passen. We hebben veel informatie van het in internet gehaald: blogs, informatiesite ’s over Marokko, filmpjes op YouTube om een indruk te krijgen van de wegen e.d.. Dit in tegenstelling tot de eerdere fietstochten waarbij we gebruik maakten van bestaande routes die beschreven zijn in boekjes.
Dit maakt het extra spannend omdat het vanuit huis toch lastig is om de kwaliteit van de wegen en de stijgingspercentages goed te beoordelen. Er zijn slechts kaarten van 1:800.000 beschikbaar of je vervalt in topografische kaarten en dan moet je er wel heel veel aanschaffen. Dit betekend dat de gehele route op één kaart staat. We gebruiken hiervoor de kaart van de ANWB. Het deel wat we niet nodig hebben is eraf geknipt.

Verder hebben we kaart laten lamineren zodat deze leesbaar blijft. De gehele route staat op GPS. We zijn benieuwd hoe onze voorbereidingen in de praktijk uitpakken en of we de goede keuzes hebben gemaakt.
We hebben de gehele winter veel spinning lessen gevolgd in de sportschool. Helaas hebben we nog weinig buiten kunnen fietsen. We hopen dat dit de komende weken voor vertrek nog mogelijk is. Verder is de ervaring dat het ritme en de conditie er tijdens de eerste dagen gaandeweg inkomt