Waarom:

Tijdens onze reis in 2012 spraken wij in een Spanje met een ervaren fietser die vanuit Agadir onderweg was naar Nederland. Enthousiaste verhalen. Hierna begon het bij ons ook te kriebelen om eens buiten Europa te fietsen en een totaal andere cultuur te ervaren.
Tijdens de winter van 2012/2013 kreeg het plan steeds meer vorm en werd de knoop doorgehakt om een reis naar Marokko te maken. Alle informatie werd opgezocht, boekje en kaarten gekocht. Ook de vliegtickets werden gekocht, zodat begin februari alles klaar was om op reis te gaan. Echter door een burn-out van Marius in maart 2013 was een reis naar Marokko te belastend. De reis werd afgeblazen en er kwam een rondje Nederland voor in de plaats.

Nu twee jaar later hebben wij het plan weer opgevat om de reis naar Marokko, de oude route werd opgezocht en aangepast aan de laatste wensen van dingen die we graag willen zien. We zijn nu 3 weken voor vertrek en zijn er van overtuigd dat er nu iets meer tussen komt en dat wij echt op reis gaan naar een andere cultuur. Fietsen door het Atlasgebergte en de woestijn.

Wij verwachten soms te moeten afzien, maar zullen daar ongetwijfeld veel voor terug krijgen aan natuurschoon, vergezichten en culturele ontdekkingen. Verder niet te vergeten lekker eten en veel munt thee met honing. We gaan een mooie ervaring tegemoet.
Van deze reis zullen wij weer een dagelijks verslag maken voorzien van hopelijk mooie foto’s.