De Voorbereiding:

Nadat het besluit was genomen dat ik alleen naar Santiago zou gaan ben ik gestart met de voorbereiding. Allereerst moet de route bepaald worden. Ik wilde niet helemaal dezelfde route als in 2011 rijden. Tot aan Compiègne is de route hetzelfde, wel met een paar andere overnachtingsplaatsen. Na Compiègne ga ik een andere route volgen. Via Parijs- Orleans- Nevers – Rocamadour – Lourdes- St Pied de Porte - Hierna de zelfde route weer naar Pamplona en dan de Camino Frances naar Santiago de Compostela.
Nadat de route bepaald was, gekeken wat er aan de uitrusting aangepast moest worden. Vorig jaar al een paar keer een paar dagen alleen onderweg geweest, zodat er al duidelijk was wat er mee moest en wat vooral niet. Uiteindelijk is er een bepakking van 23 kg.
De fysieke voorbereiding is eigenlijk zoals de laatste jaren gebruikelijk, veel sporten in de sportschool en zodra het kan weer buiten fietsen. Verder zal de conditie en de kracht in de eerste weken van de reis verder opgebouwd worden en dan maar hopen dat alles op niveau is als de echte bergen zich gaan aandienen. We gaan het meemaken.