De Voorbereiding:

Nadat we de keus gemaakt hadden om de Via de la Plata te rijden, konden we ons nader oriŽnteren op de route en de mogelijkheden om er komen en hoe terug naar Nederland. Na enig zoeken is de keus gemaakt en vliegen we op 11 mei naar Sevilla, de fietsen gaan goed verpakt in kartonnen dozen mee. Vanuit Santiago de Compostella vliegen wij via Barcelona terug naar Nederland, terwijl de fietsen met een vervoerder terug gaan naar Nederland om daar met een dag of tien thuis afgeleverd te worden.

Vervolgens hebben wij gekeken naar de bagage die we met de laatste reis bij hadden. Wat hebben we niet gebruikt/nodig gehad? Wat hebben we gemist?  Op de eerste vraag was het antwoord snel gevonden, alleen de eierdoos en de boterdoos konden er wel vanaf. Scheelt geen gewicht maar wel ruimte. Wat we gemist hebben was ook snel duidelijk. Hanneke miste dat ze iets kon lezen onderweg en Marius miste een GPS om makkelijker de weg te vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig E-Readers en GPS apparaten, zodat dit voor de komende reizen is opgelost.

Bij de vakantiefietser vonden we een houder die op je fiets bevestigd kan worden om daarop een foto- of video toestel op te kunnen monteren zodat je tijdens het fietsen opnames kan maken, dist sprak ons wel aan dus die zit inmiddels op de fiets.

Verder zorgen we ervoor dat we in een goede conditie zijn om de reis te kunnen volbrengen.

Dat betekend dat wij 3 a 4 keer per week in de sportschool te vinden zijn en buiten fietsen.

De laatste drie maanden voor vertrek zal het fietsen op de weg uitgebreid worden, zodat we in een zo goed mogelijke conditie weer vertrekken.