Waarom:

zilverroute-fiets-via-plata-sitters_LRG.jpgNa in de zomer en het najaar van 2011 bekomen te zijn van alle belevingen en ervaringen van de pelgrimsreis naar Santiago de Compostella, kwam in de winter steeds vaker de vraag naar voren “en waar gaan we volgend  jaar fietsen?”. Want dat we weer zouden gaan fietsen was een feit. Alleen welke reis zou het worden?.

Tijdens en na onze tocht kwamen we steeds vaker op het spoor van de Via de la Plata (zilverroute). Een pelgrimsweg (Camino) die alleen door Spanje loopt en een lengte heeft van ongeveer 1300 km.

Het werd door velen beschreven als een prachtige tocht startend  in Zuid-Spanje, Sevilla, het hart van Andalusië. Om dan langs mooie wegen en oude steden noordwaarts te fietsen naar Santiago de Compostella. Minder druk met pelgrims maar wel erg mooi.
Nog onder de indruk van onze laatste fietstocht was de voorlopige beslissing niet moeilijk en werd het dus de Via de la Plata. Als eerste het boekje van Bert Sitters, waarin de fietsroute beschreven word aangeschaft.

Na dit gelezen te hebben en enig zoekwerk op internet  hebben we definitief gekozen om de tocht te gaan fietsen. Op 11 mei 2012 vliegen we naar Sevilla, om daar eerst een paar dagen te blijven om te acclimatiseren en de stad te bezoeken, om daarna in een rustig tempo de route te fietsen naar Santiago de Compostella om van daaruit op 8 juni 2012 terug te vliegen naar Nederland.