Reisverslagen:

Hieronder vindt je onze reisverslagen die wij, indien mogelijk, per dag zullen laten publiceren op deze pagina.
De dagen die ingevuld zijn zijn blauw van kleur en hierop kun je klikken om het reisverslag te lezen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Epiloog

Dag 1 Datum: 23-08-2012 Dag: Donderdag Van: Rijswijk Naar: Roermond
Km. Vertrek: 0 Km. Aankomst: 19 Km. Gereden: 19 Hoogtemeters: 0
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

 

Top

Aan het eind van de middag vertrokken naar het station om met de trein naar Roermond te gaan, dit ging voorspoedig.
Daar aangekomen eerst maar eens een terrasje gepakt in de stralende zon om daarna naar de camping te fietsen een natuur camping bij een fruitteler.

Tent opgezet en daarna terug naar Roermond om op een van de vele mooie pleintjes van deze stad lekker te gaan eten.
 

Morgen de eerste echte fietsdag naar Heimbach in de Duitse Eifel.


Dag 2 Datum: 24-08-2012 Dag: Vrijdag Van: Roermond Naar: Heimbach
Km. Vertrek: 19 Km. Aankomst: 138 Km. Gereden: 119 Hoogtemeters: 438
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

 

Top

Na een goede nachtrust om half zeven opgestaan en konden we om 8 uur vertrekken.
De reis ging voornamelijk langs het riviertje de Rur, mooie fietspaden langs een stromende, meanderende rivier. Door bossen en soms mooie uitzichten en leuke dorpjes.
Fietsen ging makkelijk vandaag het was dan ook meest vlakke weg. ’s-Middag om een uur of 4  zijn we op de camping van Heimbach aangekomen, een grote camping met veel vaste plaatsten en een groot veld waar alle passanten konden staan, nadat we de tent opgezet hadden zijn we naar het dorp gefietst om inkopen te doen voor de avondmaaltijd.
Onder genot van een biertje en een enkele regendruppel hebben we gekookt en gegeten.

Morgen weer verder naar Kyllburg in de Hoch Eifel.

 


Dag 3 Datum: 25-08-2012 Dag: Zaterdag Van: Heimbach Naar: Kyllburg
Km. Vertrek: 138 Km. Aankomst: 255 Km. Gereden: 117 Hoogtemeters: 440
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

 

Top

Vanmorgen wakker geworden met regen op de tent gelukkig was dit van korte duur. Verder het gebruikelijke ritueel van opstaan, inpakken, tent afbreken en de fiets bepakken. Om 8 uur vertrokken van de camping, Het werd een mooie tocht door de hoch eifel met soms aardig steile klimmetjes en veel mooie uitzichten. Vandaag nog wel een flinke regenbui gehad, dus een stukje in de regenkleding gefiets. Aan het begin van de middag de eerste serieuze materiaalpech in onze reizen, een gebroken ketting van Marius na een schakel foutje met als gevolg een ontregelde voorderailleur.
Gelukkig was de ketting te reparen door er twee schakels uit te halen. Derailleur was wat lastiger het grote voorblad was niet meer te gebruiken. Dit moest door een fietsenmaker opgelost worden. Wat enkele dagen kon gaan duren daar het inmiddels zaterdagmiddag was en alle winkels dicht waren en zo ook op zondag en maandag. Na een mooie tocht verder op de beoogde camping aangekomen alwaar wij een trekkershutje hadden zodat we deze nacht geen tent op hoefden te zetten.
Na een heerlijke Erdinger genuttigd te hebben, hebben we aansluitend gegeten in het restaurant van de camping.

Morgen verder Sierck les Bains.


Dag 4 Datum: 26-08-2012 Dag: Zondag Van: Kyllburg Naar: Remich
Km. Vertrek: 255 Km. Aankomst: 353 Km. Gereden: 98 Hoogtemeters: 378
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

 

Top

Vanmorgen eerst vanwege de regen een tijd moeten wachten voordat we konden vertrekken uiteindelijk om half tien vertrokken, vandaag wederom veel langs de rivieren gereden en langs de spoorlijnen, veel valt hier niet verder over te vertellen ,een tocht die veel door bossen ging ,wat erg donker aandeed vanwege de bewolking en de regen.

De laatste 30 kilometer werd anders we reden toen langs de moezel wat een veel lichter en weidser uitzicht gaf. In Remich vonden we het genoeg geweest en zijn we op de camping daar gaan staan.

Voor het eten het stadje in geweest en een donner kebab schotel gegeten. Morgen verder en dan rijden we in de ochtend Frankrijk in.


Dag 5 Datum: 27-08-2012 Dag: Maandag Van: Remich Naar: Vic sur Seille
Km. Vertrek: 353 Km. Aankomst: 486 Km. Gereden: 133 Hoogtemeters: 1210
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

 

Top

Na een een voorspoedige start eerst nog een mooi stuk langs de moezel gefietst om bij Schengen Frankrijk binnen te rijden.
In het eerste plaats Sierck les Bains op een terrasje gestreken om een echte croissant en café te nuttigen. Hierna verder gereden door een flink heuvelig Frans land , vermoeiend, maar dankzij een paar goede fietsbenen deze dag het tekort van gisteren goedgemaakt.

Vandaag schitterend weer, en heerlijk fietsen wat kan er mooier zijn. Aan het eind van de dag in een dorp waar wel een camping op de borden stond langs de weg , maar eenmaal op de weg naar de camping stond er bord dat de camping gesloten was. Toen wij daar stonden te overleggen wat te doen kwam er een fransman langs die aanbood om te zien of de camping open was. Daar hebben we graag gebruik van gemaakt, maar helaas de camping was echt dicht. Dan maar 6 kilometer doorrijden naar een volgende camping nog ff stevig klimmen tot een helling van 8% maar het is gelukt en zijn aangekomen op deze camping.

Na een heerlijke douche lekker gegeten in de schemer en gaan slapen na deze monsterafstand.


Dag 6 Datum: 28-08-2012 Dag: Dinsdag Van: Vic sur Seille Naar: Bayon
Km. Vertrek: 486 Km. Aankomst: 558 Km. Gereden: 72 Hoogtemeters: 592
Reisverslag:

 

 

Top

Na een goede nachtrust, wat wel nodig was na de lange dag van gisteren, op de gebruikelijk tijd vertrokken voor de etappe van vandaag, gelukkig maar 72 km. Deze dag verliep op zich prima ging wel aardig op en neer, maar we schoten toch wel op. De gebruikelijke uitzichten en doorkijkjes in een landelijk omgeving met mooie boeren gehuchten. Verder valt erover vandaag weinig te vertellen, dus dat doen we ook niet. Op naar de dag van morgen een korte etappe naar Epinal. A demain

P.S.Van deze dag zijn geen foto’s beschikbaar

 


Dag 7 Datum: 29-08-2012 Dag: Woensdag Van: Bayon Naar: Epinal
Km. Vertrek: 588 Km. Aankomst: 631 Km. Gereden: 43 Hoogtemeters: 281
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Op ons gemak vetrokken naar Epinal een heerlijk vooruitzicht om na de afgelopen dagen eens een korte rit te hebben. Het was een schitterende dag vandaag tegen de dertig graden. Een mooie rit door de Vogezen soms wat sterker klimmen en dan weer rustig aan de laatste 20 km van Charmes naar Epinal lang het kanaal gereden, wat mooi omzoomd was met begroeiing en wat lekker opschoot,  Wat erg was leuk dat we in dit stuk veel sluisjes zagen vanwege het grote verloop in het kanaal. Deze sluisjes werden op afstand geregeld en je vaart met je bootje de sluis binnen, klimt aan de wal en beweegt een rode stang, vervolgens worden op afstand de sluisdeuren gesloten en de luiken aan de andere zijde geopend. Als het water het water op de juiste hoogte is dan gaan de deuren aan de andere kant open en kan je er weer uitvaren. In tegenstelling tot vroeger toen moest je alles met de hand bedienen. Wij vonden het toch wel erg mooi om met zo’n bootje te varen en denken erover om ook eens twee weken dit te gaan doen in Zuid Frankrijk, maar uiteraard wel met de fietsen mee. De camping in Epinal snel gevonden, De was konden we laten doen door de beheerder van de camping, Terwijl de was gedaan werd nog heerlijk in het zwembad gedobberd wel koud maar erg lekker. Hierna  naar de stad gegaan en kon Marius eindelijk zijn fietslaten maken, zodat er weer makkelijk geschakeld kon worden.  Rondgekeken in het oude centrum van Epinal, na een terrasje de boodschappen gedaan en relaxed bij de tent gekookt en gegeten. Het weer was inmiddels erg benauwd en warm geworden. Morgen weer verder.  

A Demain!!!


Dag 8 Datum: 30-08-2012 Dag: Donderdag Van: Epinal Naar: Les Aynans
Km. Vertrek: 631 Km. Aankomst: 736 Km. Gereden: 105 Hoogtemeters: 610
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Deze nacht slecht geslapen vanwege een enorm onweer en windvlagen die de tent deed klapperen. Gelukkig heeft de tent het goed gehouden en hebben we geen lekkage  gehad, De dag begon bewolkt maar wel droog en een veel aangenamere temperatuur dan gisteren. De route zou ons vandaag voeren naar Lure door de uitlopers van de Vogezen en de overgang naar de Jura. Een prachtige tocht met vooral in het begin nogal wat klimmetjes  maar die hebben we goed doorstaan. En na een klimmetje kwam ook altijd weer de afdaling.  In de middag hebben we nog wel wat regen gehad zodat we in de regenpakken moesten rijden. Gelukkig werd het daarna weer droog. Naarmate we hoger kwamen werd het ook wel wat kouder. In Lure aangekomen bleek dat de camping al twee jaar was opgeheven, maar helaas nog steeds in gidsen staat. Werden doorvewezen naar een dorpje 7 km verderop waar wel een camping was. Gelukkig hadden al inkopen gedaan voor de avondmaaltijd, want een winkel kwamen we niet meer tegen. Wat ons wel opvalt dat veel winkels, barretjes en hotels gesloten zijn en te koop staan en de dorpen een vervallen indruk maken. Blijkbaar heeft de crisis Frankrijk ook in zijn greep. Je merkt dat ook  de menu de jour’s flink in prijs gestegen zijn en het voorgerecht en de karaf wijn niet meer inbegrepen zijn. De camping was niets bijzonders maar we hadden een plekje en wat nog belangrijker is een warme douche.

A demain


Dag 9 Datum: 31-08-2012 Dag: Vrijdag Van: Les Aynans Naar: Pierrefontaines Les Varans
Km. Vertrek: 736 Km. Aankomst: 808 Km. Gereden: 72 Hoogtemeters:
Reisverslag:

Voor foto's

 

 

Top

Vanmorgen met een dreigende lucht opgestaan het regende nog niet, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Snel vertrokken maar na een tiental kilometers begon het te regenen, en wat we toen nog niet wisten was dat het de komende 36 uur zou blijven regen. Het regenpak aangedaan en doorfietsen maar, bij een temperatuur van ongeveer 9 graden. Dit zijn van die dagen dat je wel eens afvraagt waar je mee bezig bent, maar ja het hoort er ook gewoon bij, je kan niet altijd het ideale weer hebben, en je weet regen is slechts water , maar het is wel erg onplezierig. Onderweg door waarschijnlijk mooie landschappen gereden, maar helaas daar was niet veel van te zien. Wat wel erg zichtbaar was, was een dode vos langs te kant van de weg, en nog onbeschadigd….zonde!!! van zo’n mooi dier. Uiteindelijk op de plaats van bestemming aangekomen, op een boerencamping met de koeien vlak naast ons, toen was het eindelijk een klein beetje droog en we besloten toch maar om de tent op te zetten, dit ging goed ,maar we hadden nog maar net de tent staan en de tarp afgespannen of het begon weer heftig te regenen. Onder de tarp een kop soep gegeten en wat brood om vervolgens maar lekker in de slaapzak te gaan liggen om warm te blijven en uit te rusten van deze vermoeide dag.

PS: vanwege de slechte weersomstandigheden zijn er geen foto’s gemaakt.


Dag 10 Datum: 01-09-2012 Dag: Zaterdag Van: Pierrefontaines Les Varans Naar: Pontalier
Km. Vertrek: 808 Km. Aankomst: 864 Km. Gereden: 56 Hoogtemeters: 568
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Wakker geworden met flinke regen op de tent, deze morgen maar wat langer blijven liggen in de hoop dat het droog zou worden, maar helaas het bleef regenen. Uiteindelijk opgestaan en in een centrale ruimte gaan ontbijten. Het leek erop dat het droger werd, maar helaas niets was minder waar. Toch besloten om verder te gaan, met veel kunst en vliegwerk alees ingepakt en de regenkleding die eigenlijk nog niet opgedroogd was, maar weer aangetrokken en in de regen vertrokken, er was niemand te zien om af te rekenen , dus dat was een gratis nachtje. Helaas moesten we ook nog veel klimmen  deze dag, na 56 km doorfietsen kwamen wij enigszins verkleumd aan in Pontalier, van de omgeving hebben we weinig gezien het was echt van A naar B reizen. In Pontalier bestond de Auberge Jeunesse gelukkig nog, maar die wel pas om 18.00 uur openging. Dus  een grand cafe opgezocht om de komende anderhalf te overbruggen. Gelukkig hadden ze nog een kamer voor ons. Nadat we alle natte kleding opgehangen hadden en een lekkere warme douche genoten hadden,  zijn we boodschappen gaan doen en hebben in de passantenkeuken een lekker maaltijd klaargemaakt. We zaten nog maar net te eten en het brandalarm in de keuken ging af, loos alarm een slecht afgesteld melder. Morgen hopen op droog weer want het regende nog steeds, nu inmiddels bijna 36 uur.

A demain.


Dag 11 Datum: 02-09-2012 Dag: Zondag Van: Pontalier Naar: Les Jouvencelles
Km. Vertrek: 864 Km. Aankomst: 956 Km. Gereden: 92 Hoogtemeters: 874
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

De eerste blik naar buiten was hoopvol, het was droog. In de jeugdherberg ontbeten, wel een keer lekker gewoon aan tafel gaan zitten en ontbijten maar. Inmiddels hadden we alles al ingepakt. Na het ontbijt alles weer aan de fiets gehangen en weer op weg gegaan, eerst nog het mooie centrum van Pontalier bezocht  om vervolgens koers te zetten richting Zwitserland. Het was veel klimmen uiteindelijk tot ongeveer 1300 meter, met een prachtig vriendelijk landschap, wat een soort van “Sound of Music” gevoel opriep bij ons. Een geweldig landschap om doorheen te rijden, wat weer het aparte gevoel geeft dat je hier op de fiets op eigen kracht mag zijn in een adembenemende omgeving en dan niet door de fysieke inspanning van het fietsen. We passeerden een oude grenspost op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Even later sloeg de materiaalpech weer toe en brak de ketting van Marius opnieuw. Na enig gehannes is het toch gelukt om hem weer te maken. Eenmaal op weg na nog geen 50 meter brak hij opnieuw…..grrrrrr. ook dit was gelukkig weer op te lossen hierna ging dit gelukkig goed. Zodat we na een oponthoud van een uur onze route konden vervolgen. Na een mooi stuk waar we redelijk vlak langs een langgerekt meer konden fietsen zijn we uiteindelijk in les Jouvencelles aangekomen, ook hier zagen we weer dat het meer een wintersport gebied is dan een zomervakantiegebied. Op de camping aangekomen was er niemand, we zagen dat het een echte wintersportcamping was met allemaal opgebouwde caravans om ze bestand tegen de sneeuw te maken. Maar gekozen om tussen de ze caravans onze tent op te zetten, het sanitair functioneerde gewoon. Dus op 1150 meter gekampeerd, in de loop van de avond werd het dus heel koud en zijn na het eten en een warme douche met extra kleding in de slaapzak gekropen om lekker te gaan slapen. 

A demain


Dag 12 Datum: 03-09-2012 Dag: Maandag Van: Les Jouvencelles Naar: Seijssel
Km. Vertrek: 956 Km. Aankomst: 1041 Km. Gereden: 85 Hoogtemeters: 798
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Na een zeer koude nacht waarin we uitstekend geslapen hebben in een zeer rustige omgeving deze morgen wakker geworden. Hierna de gebruikelijke opstart en inpakrituelen om vervolgens aan de rit van deze dag te beginnen, die begon gelijk met een flinke klim van af de camping. Het traject ging door de hoge Jura waarbij we veel moesten klimmen en dalen. Het landschap was woester en hoger dan de afgelopen dagen, veel dorpjes met skiliften, chaletachtige huizen en dorpjes die echt ingesteld zijn op de wintersport. Een van de mooiste stukken was die door de Valserine kloof , op een smalle weg met overhangende rotsen en een spectaculaire brug. Gelukkig was het vandaag goed weer het was helder en het werd steeds wat warmer en zonniger. Hiermee hebben we geluk gehad. Aan het eind van de dag kwamen we in het Rhone dal en werd het wat vlakker. Eenmaal in Seijssel, een mooi oud stadje met een historische kern een leuke camping gevonden aan de rivier en met uitzicht op het stadje.

Vanuit de tent konden we genieten van dit prachtige stadje.


Dag 13 Datum: 04-09-2012 Dag: Dinsdag Van: Seijssel Naar: Yenne
Km. Vertrek: 1041 Km. Aankomst: 1087 Km. Gereden: 46 Hoogtemeters: 116
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Na het gebruikelijke ochtend ritueel vertrokken in mistige omstandigheden, dit bleef ook de rest van de dag zo. Dit gold vooral de buitengebieden, in de dorpen viel het wel mee. Hierdoor weinig van de omgeving kunnen zien en werd het gewoon verplaatsen van  A naar B.
Een van de dorpen die we doorreden was Chanaz, een schitterend dorpwel erg toeristisch met een kade waar rondvaartboten aan lagen en je bootjes kon huren. Verder nog een mooi stuk langs de Rhône gefietst, welke rivier elke keer weer opvalt door zijn groene kleur. Wij weten niet waarvan hij deze kleur heeft. Aangekomen in Yenne bleek dat dit een bijzonder leuk dorp was. Besloten hier te blijven en de middag te gebruiken om lekker te lunchen, te wassen en de verslagen bij te werken. Het bleek dat dit dorp in een pelgrimsroute lag van Duitsland naar Santiago de Compostella.
Hier een Duitse student ontmoet die een deel van de route aan het lopen was met een zeer minimale uitrusting.

Dag 14 Datum: 05-09-2012 Dag: Woensdag Van: Yenne Naar: Tullin
Km. Vertrek: 1047 Km. Aankomst: 1125 Km. Gereden: 78 Hoogtemeters: 728
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Na een voorspoedige start bleek al snel dat we beiden slechte benen hadden deze dag. Hoewel het weer aan het verbeteren was bleef het toch nog erg heiig, zodat we weinig konden genieten van de ongetwijfeld mooi vergezichten. Hadden een mooie tocht lang het Lac du Aubilette, maar de wereld was redelijk klein. In de route eindelijk mijn ketting kunnen laten vervangen, zodat Marius hierna weer al zijn versnelling kon gebruiken. Verder valt er over deze dag niet zo veel te vertellen. Aan het eind van de middag op de camping in Tullin aangekomen. Een vreemde camping, veel werklui die daar overnachten of misschien wel woonden en een vijftal katten die over de hele camping rondzwierven. In het begin wel leuk tot bleek dat zij overal op de camping hun behoeften deden. Ook het sanitair was niet echt schoon te noemen, dus eigenlijk een camping met min 3 sterren

Dag 15 Datum: 06-09-2012 Dag: Donderdag Van: Tullin Naar: Crest
Km. Vertrek: 1125 Km. Aankomst: 1228 Km. Gereden: 103 Hoogtemeters: 972
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Gisteren een wat langere dag gemaakt om de halve rustdag weer goedmaken wat gelukt is dus we zijn weer op de planning. Vandaag gaat de route naar Crest een mooie oude stad, waar we gekomen zijn langs een schitterende route , wel veel klimmen maar echt een schitterende route met mooie uitzichten op bergketens o.a. het Massif de Vercors. En we zijn nu ook het departement de Drome binnen gereden. Ook hier weer van de die echt Franse dorpjes. Alles krijgt een meer zuidelijk uitstraling, meer velden met zonnebloemen helaas wel uitgebloeid, lavendel velden en grote boomgaarden met walnotenbomen.
Ook de temperatuur gaat weer omhoog vandaag inmiddels 25 graden en de bewolking begint te verdwijnen. In de namiddag en avond  Crest bezocht en een heerlijke pizza gegeten.

 


Dag 16 Datum: 07-09-2012 Dag: Vrijdag Van: Crest Naar: Valreas
Km. Vertrek: 1228 Km. Aankomst: 1292 Km. Gereden: 64 Hoogtemeters: 655
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Na het gebruikelijke ochtendritueel zijn we eerst naar Crest gegaan en daar nog wat foto’s gemaakt en de eerste koffie van de dag gedronken. Hierna vol goede moed aan de rit van vandaag begonnen, deze verliep voor een deel door het Forêt de Saou, een mooi natuurgebied met veel hoge rotsen en flink klimmen. Daarbij zijn we door een engte gefietst wat erg imposant was, om zo door een smalle doorgang in de rotsen te fietsen met de rivier(Rubion) naast je voor langere tijd.
We vielen van de ene verbazing in de andere vanwege de veranderingen in het natuurschoon, volgens ons is Frankrijk niet altijd bewust van de mooie natuurschatten die het herbergt.
Tot nu toe konden we nog niet zoveel herinneren van onze eerste reis van 26 jaar geleden, maar zo langzamerhand hoe zuidelijk we komen lijken we ons steeds meer te herkennen.

 


Dag 17 Datum: 08-09-2012 Dag: Zaterdag Van: Valreas Naar: Fontaine de Vaucluse
Km. Vertrek: 1292 Km. Aankomst: 1374 Km. Gereden: 82 Hoogtemeters: 379
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Vandaag wat later vertrokken, konden vanmorgen wat moeilijker uit de slaapzak komen. We hebben deze nacht vanwege de warmte niet zo goed geslapen. Gedurende de dag liep de temperatuur weer op tot boven de dertig graden. Wij ervaren dat deze hoge temperaturen in de nazomer minder goed te verdragen zijn. Dit heeft ook zijn impact op het fietsen. Gelukkig verliep de ochtend voorspoedig, hadden wat vlakke wegen, met goed asfalt en lichte afdalingen van 1 á 2 procent en windje mee. Eigenlijk ideale fietsomstandigheden.
Bij de lunch hadden we er al iets meer dan 60 km opzitten. We beginnen nu ook weer dingen te herkennen, iets wat op het eerste deel van deze reis nog niet zo gebeurde, blijkbaar heeft de Provence in het verleden de meeste indruk gemaakt, dit geld in mindere mate ook voor stukjes in de Jura.
Om een uur twee waren we al in het zeer toeristische village Fontaine de Vaucluse aangekomen. De eerste camping was geen succes. We zijn doorgereden en een paar km verderop een mooie camping gevonden. Nadat we ons geïnstalleerd, zijn we op het fietsje weer naar het dorp gereden om dit te bezichtigen. Zeer toeristisch maar wel leuk om even te bezoeken, het pleintje bij de brug over de Sorgue die een eindje verop zijn bron heeft bied een typisch Provencaals plaatje.

 


Dag 18 Datum: 09-09-2012 Dag: Zondag Van: Fontaine de Vaucluse Naar: Pertuis
Km. Vertrek: 1374 Km. Aankomst: 1441 Km. Gereden: 69 Hoogtemeters: 921
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Vandaag wederom een zeer warme dag metertje gaf 34 graden aan, ondanks ons voornemen om extra vroeg te vertrekken mislukte  helaas, het ochtend ritueel verliep niet soepel en koste aanzienlijk meer tijd dan gebruikelijk.
Vanaf de camping hadden we een binnenweggetje gekozen om de route weer op te pakken, helaas bleek dit een weg te zijn  met een lange en steile klim, wel ontzettend mooi maar erg vermoeiend , zeker als de benen nog niet warm zijn. Zoals bij het wakker al leek alsof het oudejaars avond om een uur of 10 was, gezien het aantal knallen, was dit geen vuurwerk maar veel jagers die aan het schieten waren, dit geen wel tot een uur of 11 door. Overal zag je de jeepjes staan en met regelmaat zag je ook jagers lopen met en zonder honden. Hoewel dit bij de landsaard van Frankrijk hoort , hebben we dit nu niet echt als prettig ervaren.

Onderweg besloten om het wat rustiger aan te doen en wat eerder te stoppen, omdat we door een aantal zeer mooie dorpjes kwamen die we graag wilden bezoeken, van die typisch provencaalse dorpen in het nationaal parc du lubéron in een van de dorpjes Loumarin was een Brocante(antiek) markt aan de gang wat een mooie sfeer gaf aan het dorp. Hiervoor zijn we in Bonnieux gestopt om boodschappen te doen en de hooggelegen kerk te bezoeken in een bijna middeleeuws aandoend dorpjes.

 


Dag 19 Datum: 10-09-2012 Dag: Maandag Van: Pertuis Naar: St Maximin la-Ste-Baume
Km. Vertrek: 1441 Km. Aankomst: 1504 Km. Gereden: 63 Hoogtemeters: 575
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Vanmorgen na het gebruikelijk ritueel weer vertrokken voor vermoedelijk de één na laatste fietsdag, die nog wel redelijk op en neer ging maar gelukkig ook nog vlakke stukken kende, zodat we redelijk snel opkonden schieten wederom vanwege het warme weer hebben besloten dat vandaag ook weer een korte etappe werd. Over de route valt niet zo veel te vertellen het blijft nu allemaal hetzelfde, mooie uitzichten en veel wijnstruiken. Vandaag voor het eerst gezien dat de druiven machinaal geoogst met een imposante machine die over de stuiken heen reed en vervolgens tussen twee rubberen vlakken en een soort tanden de druiventrossen van de struiken rukten die werden verzameld in een bak en deze werd vervolgens geleegd bij een trekker met grote aanhanger die de druiven naar de wijncoöperatie bracht. Morgen mogelijk de laatste dag afhankelijk van de warmte en of we goede benen hebben.

A Demain


Dag 20 Datum: 11-09-2012 Dag: Dinsdag Van: St Maximin la-Ste-Baume Naar: Le Lavandou
Km. Vertrek: 1504 Km. Aankomst: 1596 Km. Gereden: 95 Hoogtemeters: 799
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Bij het opstaan was het bewolkt en niet zo warm, wij hoopten dat dit geen omslag van het weer zou betekenen, eerst dagen met 30 graden fietsen en dan als je aan het strand bent slecht weer hebben. Afwachten dus maar.
De start was makkelijk de eerste 25 km was vlakke weg of licht dalen, daarna begonnen aan het beklimming van de laatste pas om richting middellandse zee te komen. Dit was goed te doen kwam op kleine  stukjes na niet boven de 5% uit. En is tegenwoordig voor ons heel goed te fietsen. De begroeiing zag je nu wel veranderen, komen nu meer bomen en struiken die bestand zijn te de invloeden van de zee. Het gaat ook anders ruiken. Na een mooie beklimming kregen we een van de mooiste uitzichten van de reis we reden op de rand van de berg met links een heel groot en breed dal. We kregen de indruk alsof je in een vliegtuig ziet dat aan het dalen is voor de landing en aan de rechterkant van de weg loopt de rotsen dan redelijk stijl omhoog. Een ervaring die je helaas slecht op foto’s kan vastleggen.  Het weer knapte gelukkig op in Cuers hebben we uitgebreid geluncht met pizza en een biertje om definitief te besluiten om vandaag naar het eindpunt door te fietsen.  Dit is ook gelukt we zijn om een uur of 4 aangekomen in Le Lavandou. Hebben het binnenrijden van de stad tot morgen uitgesteld omdat we moe waren en we eigenlijk langs de campings reden die we gepland  hadden. Uiteindelijk de keus gemaakt voor een kleinere camping en niet de hele grote massale. Voor de laatste keer de tent opgezet en de slaapmatten opgeblazen. Toen alles weer stond en wij in onze stoeltjes zaten met een lekker glaasje wijn hadden we weer een voldaan gevoel van dat hebben we toch maar weer gedaan. Morgen gaan we naar de stad en daarna door naar het strand om eens lekker te zwemmen en van de zon te genieten en te zien of we de rust hebben om een dag te luieren en te niksen maar daarover in het volgende verslag verder.

A Demain.
Over de komende 4 dagen zullen we één verslag schrijven omdat dit vermoedelijk 4 stranddagen worden en tja  …… dan valt er niet zo veel te vertellen.


Dag 21 Datum: 12-09-2012 Dag: Woensdag Van: Le Lavandou Naar: Le Lavandou
  Km. Vertrek: 1596 Km. Aankomst: 1631 Km. Gereden: 35 Hoogtemeters: 81
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Gedurende de nacht was de wind flink aangewakkerd, maar we hadden een beschut plaatsje zodat de wind geen grip kon krijgen op de tent en dus geen geklapper van het buitendoek. Deze ochtend voor de eerste keer in deze reis uitgeslapen, nou ja uitgeslapen om half negen zijn we opgestaan hadden geen rust meer om te blijven liggen, die ontbreekt als je gewend was nu alweer 19 dagen elke dag te fietsen en daarbij komt dat Hanneke jarig is vandaag, altijd spanning voor de cadeautjes!!!!!. Na het ontbijt met verse croissantjes, stokbrood, eitje en verse jus d`orange weer op de fiets gestapt om naar het definitieve uitdoel te rijden de boulevard van Le Lavendou, dat viel wel wat tegen met de sterke wind die er stond het bleek dat de mistral al enige dagen aan het waaien was. Bij een bezoek aan het strand werden we dan ook gezandstraald en we waren weer snel vertrokken. Op de boulevard was het goed te doen. Met de lunch zijn we teruggegaan naar de camping waar we wat gegeten hebben en de nog nodige was gedaan. In de namiddag zijn we naar het oude centrum van het stadje gegaan, na eerst een feestelijke borrel en een rondwandeling door het stadje zijn we neergestreken bij een restaurant. Na een heerlijke maaltijd zijn we weer teruggereden naar de camping. Nu maar hopen dat morgen de mistral is gaan liggen en we lekker naar een strandje een km of 10 verderop kunnen gaan.


Dag 22 Datum: 13-09-2012 Dag: Donderdag Van: Le Lavandou Naar: Le Lavandou
  Km. Vertrek: 1631 Km. Aankomst: 1694 Km. Gereden: 63 Hoogtemeters: 159
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Dit verslagje gaat over drie dagen die we eigenlijk op dezelfde wijze doorgebracht hebben. De wind was gelukkig een stuk minder geworden en daarbij een stralend blauwe lucht en aangename temperaturen van rond de dertig graden. De eerste ochtend wat zoeken voordat we het strandje waar we naar toe wilden gevonden hadden, maar eenmaal gevonden waren we hier meer weg te krijgen. Een heerlijke baai niet al te groot met een leuk restaurantje, waar heerlijk rosé en lekkere sandwiches te krijgen waren. De dagen hadden het zelfde ritme opstaan ontbijten, naar het strandje fietsen, zonnen, zwemmen, broodje met een wijntje,  zonnen, zwemmen naar de camping fietsen, boodschappen doen, koken, eten en slapen. Deze zijn waren heerlijk uitrusten van de reis en genieten van het mooie weer en de omgeving.

Maar helaas, aan dit ultieme vakantiegevoel komt morgen een einde en dan gaan we op weg naar huis maar daarover morgen meer. 

A demain


Dag 23 Datum: 14-09-2012 Dag: Vrijdag Van: Le Lavandou Naar: Le Lavandou
  Km. Vertrek: 1631 Km. Aankomst: 1694 Km. Gereden: 63 Hoogtemeters: 159
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Dit verslagje gaat over drie dagen die we eigenlijk op dezelfde wijze doorgebracht hebben. De wind was gelukkig een stuk minder geworden en daarbij een stralend blauwe lucht en aangename temperaturen van rond de dertig graden. De eerste ochtend wat zoeken voordat we het strandje waar we naar toe wilden gevonden hadden, maar eenmaal gevonden waren we hier meer weg te krijgen. Een heerlijke baai niet al te groot met een leuk restaurantje, waar heerlijk rosé en lekkere sandwiches te krijgen waren. De dagen hadden het zelfde ritme opstaan ontbijten, naar het strandje fietsen, zonnen, zwemmen, broodje met een wijntje,  zonnen, zwemmen naar de camping fietsen, boodschappen doen, koken, eten en slapen. Deze zijn waren heerlijk uitrusten van de reis en genieten van het mooie weer en de omgeving.

Maar helaas, aan dit ultieme vakantiegevoel komt morgen een einde en dan gaan we op weg naar huis maar daarover morgen meer. 

A demain


Dag 24 Datum: 16-09-2012 Dag: Zondag Van: Le Lavandou Naar: Rijswijk
  Km. Vertrek: 1694 Km. Aankomst: 1741 Km. Gereden: 47 Hoogtemeters: 138
Reisverslag:

Voor foto's

Klik HIER

 

Top

Vandaag de dag van de terugreis, ons toestel vertrekt om 15.55 van Toulon aeroporte. Dat op ongeveer 25 km afstand ligt van de camping. Op ons gemak alles goed schoongemaakt, ingepakt en weer opgeladen op de fietsen. Er liep een fietspad van La Lavandou naar Toulon wat langs het vliegveld liep en daarvoor nog een stukje langs de kust. Op zich een leuk stukje om te fietsen, het reisje verliep zo  voorspoedig dat we  al om ongeveer 11.30 op een paar km van het vliegveld waren. In het laatste dorpje geluncht op een bankje op de boulevard met een houtoven pizza. Hierna naar het vliegveld gereden. Hier met het inpakritueel van de fietsen en de tassen begonnen, neemt wel wat tijd maar na een 1 ½ uur stond alles klaar om in te checken. Op dat moment kwam er een grondstewardess langs die vroeg of we met transavia vlogen, na bevestigend geantwoord  te hebben zei zij doodleuk dat de fietsen in een doos verpakt moesten worden en dat zij anders niet meekonden. Op onze vraag af er dan dozen beschikbaar waren antwoordde ze ontkennend, uiteindelijk na overleg met een eindverantwoordelijk mochten de fietsen gewoon mee. Een storm in een glas water dus, maar de kunst is rustig blijven en vriendelijk lachen. Na een vlucht van ongeveer 1 uur en  drie kwartier geland in Rotterdam/The Hague Airport. Hier het voordeel van een kleine luchthaven, snel de bagage en de fietsen gekregen. Tegen zeven uur aan  het laatste stukje naar huis begonnen ongeveer 20 km, na een klein uur thuis aangekomen waar we door de dochter opgewacht werden met Hollandse gehaktballen en een biertje. Het einde van een mooie reis onze weerspiegelingen zullen we in de epiloog doen, maar voor nu het einde van deze reis.

Epiloog Datum:
   
Top