Waarom:

Tijdens een opruimactie in het najaar van 2011 vonden wij het routeboekje en het reisverslag van onze eerste fietsvakantie in 1986 terug, van Maastricht naar de Mediterranče.
Met veel plezier hebben wij het reisverslag weer gelezen en al spoedig was het idee geboren om deze reis nog een keer te fietsen. Na enig gereken konden wij dit jaar nog een vakantie plannen van 3 weken wat voldoende moet zijn om deze tocht te fietsen.

Inmiddels weten we dat dit de eerst lange afstandfietstocht was die door de fietsinformatie stichting(FIS) tegenwoordig de Europafietsers, in boekvorm was uitgeven. Het is een eenmalige uitgave geweest in 1986. 

Een zoektocht naar aanvullingen op de route en/of een GPS-track leverde niets op. De groene weg zou een groot deel van deze route overgenomen hebben, echter nadat we beide routes op de bekende michelinkaarten hadden ingetekend bleek dit allerminst waar te zijn. Uiteindelijk hebben we gekozen om het eerst gedeelte  de groene weg route van Roermond  naar Epinal, te gebruiken en vandaar de oude route op te pakken. We rijden het eerste stuk door de de Duitse Eifel en niet door de Belgische en Luxemburgse Ardennen, omdat we daar al vele malen gefietst hebben en nog niet in de Eifel.

Inmiddels is de gehele route ingevoerd als GPs track en is deze klaar om te gebruiken. De totale route is qua planning nu ruim 1500 KM . Wij zijn benieuwd wat de realiteit gaat worden. We hebben voor deze reis 19 etappes gemaakt en hebben dan aan het einde 4 dagen om het strand van de Cote d’Azur  te liggen. Om op zondag 16 september vanuit Toulon weer naar huis te vliegen. Wij hopen dan een antwoord te hebben op de volgende vraag was het nu nostalgische romantiek of romantische nostalgie??